Om Lettstillas

Lettstillas Grøstad AS (tidligere Grøstad Utleie – Grøstad Bygg – Grøstad Dampsag og Høvleri) er en tredje generasjons norsk byggfag-entreprenør i Vestby med flere tiårs erfaring i stillas- og byggevare bransje. Vi er stolte av vårt lange samarbeid med husbyggere over hele landet.

1907
arbeiderne-ved-grøstad-dampsag-og-høvleri

Arbeiderne ved Grøstad Dampsag og Høvleri – 1907 (venstre).

Bedriftens historie trekker seg bak til 1888, da Carl Julius Olsen grunnla Grøstad Dampsag & Høvleri i Vestby. Harald Støkken, begynte der i 1919-20, og allerede i 1922 ble han bestyrer.

det-nye-grøstadbygget-etter-krigen-høyre

Det nye Grøstadbygget etter krigen (høyre)

Harald kjøpte den i 1932 og fikk økonomisk hjelp av Martin August Thorvaldsen. Krigsårene kom og førte med seg mindre aktiviteter, men en viss produksjon ble opprettholdt. Sagbruket og høvleriet hadde en del kunder fra Oslo, transportmåten var stort sett med jernbanen.

1961
grøstad-bygg-som-maxbo

Grøstad Bygg som Maxbo (venstre) og som Montér (høyre)

Rett etter krigen fikk vi vår første lastebil, og i 1961 og året etter Thorleif Støkken sammen med broren Einar overtok Grøstad. Thorleif var fortsatt ikke mer enn 23 år gammel. Einar hadde ansvaret for produksjonen, Thorleif var daglig leder. Midt på 1990-tallet ble Thorleif sittende med eneansvar for hele bedriften, noe han taklet greit, takket være gode medarbeidere og flinke folk han trakk veksler på.. Vi var nå en ren trelastbedrift, det var lite byggevarer på den tiden.

2016
og-som-montér

Oslofirmaet Stormbull AS som kjøpte seg inn i Vestbybedriften med 49 prosent eierandel. Bedriften skiftet navn til Grøstad Bygg. Etter en fusjon i Stormbull trakk Grøstad seg ut av samarbeidet og innledet heller kontakt med en rekke kjeder. Jernia, Maxbo og Bygger’n og deretter til Monter i 1995.

2020
grøstad-utleie-med-utleiestillas

Grøstad Utleie med utleiestillas (venstre) og Lettstillas Grøstad AS med den nye salgslokalen i Svartdalsveien (høyre)

1994 startet Grøstad Utleie AS med utleie av utstyr til byggevare og bygninger. Det er for øvrig sønnen til Thorleif, Tore Støkken som ble daglig leder for bedriften, i tillegg er han brannmann. Etter mange års erfaring med stillasutleie lanserte vi Lettstillas Grøstad AS i 2016. Den nye firma flyttet til Deliveien 9 i Vestby og fikk et bedre lokalisert salgspunkt på Deliskog næringspark. Med flytting Lettstillas Grøstad AS fikk vi også et romslig innelager som sikrer høy kvalitet av stillasvarer i all slags vær.

nye-salgslokalen-i-svartdalsveien

Våren 2020 ble virksomheten til Lettstillas Grøstad AS overtatt av Instant Norge AS. Lettstillas fortsetter som eget varemerke. Det gode utvalget og servicen fortsetter som før.

Våre stillaseksperter er her for å hjelpe deg. Ta gjerne kontakt med oss her.

Telefonnummer+47 23 19 11 19

ArbeidstimerI - V 08:00 - 17:00

kontakt-oss

    Kontakt oss

    Ta kontakt via kontaktskjema under.