Kjøpsguide

Hvordan velge riktig stillas?

Vi hjelper deg!

For mange betyr stillas en hjelpekonstruksjon. Det er den som sørger for at fasader tidvis kan fornyes, husvegg kan bygges opp, og det er den som sørger for at arbeiderne som stillasbrukerne føler seg trygt mens de gjør jobben sin. Og som med de aller fleste andre litt større investeringer, er det mye å hensynta når du skal kjøpe et nytt stillas. Vi vil forsøke å hjelpe deg så godt vi kan – og dette er det vi mener du bør tenke på og ta hensyn til! 

Vi har i mange år hjulpet kunder med å finne den perfekte stillaset. Det mest vanlige spørsmålet vi hører fra kunder er «Hvilket stillas passer best til meg»? Det er et vanskelig spørsmål fordi det er så mange faktorer å ta hensyn til når man skal velge et godt stillas. Derfor har vi laget disse guidene som forhåpentligvis vil hjelpe deg litt på veien til valg av stillas.

Vår bestillingsprosess

Velg stillas
Vi hjelper deg

Vi hjelper deg å velge et korrekt stillas for din behov. Du kan legge inn din forespørsel via telefon, chat, epost eller ved å besøke vår butikk.

Få tilbud
Garantert best pris

Du får tilbud av oss i epost. Viktig at du går nøyaktig over varene på tilbudet før du aksepterer det.

Få levert varene du bestiller
Innen kort tid

Dersom bestiller du før kl 12:00, vil kolli sendes samme eller neste dag. Dette gjelder til lagervarer. Transportøren kontakter deg i god tid før pakken din er levert. Selvfølgelig du kan velge å hente pakken din selv fra oss.

betaling
faktura eller bankkort

Vi kredittsjekker ditt firma for det første gang du handler hos oss. Det er vanlig at våre kunder betaler på faktura med 15 dagers forfall etter varene er levert. Du kan selv velge å betale ved bankterminal hvis du henter bestillingen fra vårt lager.

  Aluminium eller stål?

Stillasbygging har tradisjoner flere tusen år tilbake i tida i forbindelse med store og små byggverk. I gamle dager brukte man gjerne tre til å bygge stillaser, mens man i dag bruker stål og aluminium.

Forskjellen mellom aluminium og stål er vekt. Aluminium stillas har en rekke fordeler fremfor enkelte andre typer stillas. De fleste av fordelene knyttet til den enkle bruk og bærbarhet. Ved flytting mellom ulike jobbsider, er det nødvendig å finne et materiale som er lett og portabel. Videre aluminium stillas også tilbyr lett satt opp i mange tilfeller, spesielt i forhold til tre. Det er også mindre tilbøyelig til å sprekke, noe som kan gi den bedre holdbarhet sammenlignet med tre og glassfiber.

Vi anbefaler for våre kunder aluminium vertikalrammer, som er stillasets mest brukt del i monteringsprosessen. Når det gjelder plattform eller rekkverk, materialvalg er opp til stillasets bruk. Mange andre selgere vil prioritere at kundene velger alt i aluminium i et stillaspakke, sånn blir prisen av stillas uoversiktlig høy i slutten. 

Våre kunder får mulighet å velge mellom forskjellige material av plattformer og rekkverk for sine stillaspakker. Derfor laget vi forskjellige varianter av pakker i forskjellige prisklasser og bruksområder. 

  Størrelser

Hvis vi sammenligner de forskjellige stillasselgere, ser vi at oppgitt størrelser (i kvadratmeter) av identiske stillaspakker varierer seg fra sted til sted. Derfor er det lite bra hvis man sammenligner bare størrelser og oppgitte tall.

Siden stillaset er et modulært konstruksjon det er enkelt å regne ut fra tall av moduler hvor stor arbeidsflate kan man dekke fra en oppgitt pakke. Lengden av en vanlig modul må være alltid 3,07 m, høyden er 2 m, bortsett fra den øverste rad, hvor avstand mellom plattformen og den høyeste rekkverkstang er 1 m (se bildet). Vi foretrekker å vise tall av moduler i våre pakker (f.eks.: 3×4 eller 2×6), men man kan enkelt finne stillas og arbeids arealer av pakker i pakkenes side i webbutikken (i tekniske detaljer).

  Garanti

Stillas er dyrt investering. Det lønner seg å sammenligne leverandører og velge kvalitet fremfor billigere reklamerte produkter. Med valg av høy kvalitet produkter, vi snakker om flere tiårs levetid av et stillas. Siden vi gjør kvalitetskontroll på vårt stillas i minst to ganger før det blir sendt ut fra vår lager, vi stoler på utmerket kvalitet på våre tyskproduserte stillaser.

Derfor regner vi med 10 års garanti mot produksjonsfeil på alle våre stillaspakker. 

Husk! Glassfiber er en material som kan slite ut relativt fort ved intensivt bruk. Ved bruk av proff (glassfiber) plattform ta vare på plattformplaten, rengjør alltid etter bruk. Vi kan hjelpe deg å fikse slitt glassfiberplattform, matten kan enkelt byttes på den.

stillas

  Vertikalramme

Stillasets viktigste del er vertikalramme. Vertikalrammer i stillaspakker vi selger er produsert i høykvalitets aluminium og er rundprofil på røret. Den er kompatibel med de fleste systemer (f. eks. Layher) som er solgt i Norge. NB! Stillaset og vertikalrammen vår er ikke kompatibelt med andre rammer som har firkantprofil på røret.

Siden det finnes ikke samme kundebehov, vi foretrekker å lagerføre flere typer av stillasdeler. Kundene våre får mulighet å velge mellom flere typer av plattformer, her samlet vi de tre mest vanlige typene.

  Eco – plattform™

Eco – plattform er laget av lett stål. Fordel ved den at denne typen av stål el rustfritt. Kan oppbevares ute hele året. Takket være hullraster på matten, plattformen virker ekstremt sklifritt. Denne typen av plattform er vedlikeholdsfri. Et førstevalg når man må jobbe på stillas i vinter. 

Mål: 307 cm (L) x 32 cm (B) x 7 cm (H) 
Man trenger å montere to stykker pr. stillasseksjon.

Vekt: 18,8 kg

Belastningklasse: 4 (250 kg / m2)

Eco – plattform er utstyrt med to håndtak (avbildet), som gjør at stillas med denne typen av plattform kan enkelt monteres av en person. Plattformene er lette (kun 18,8 kg) og kan bæres opp enkelt med håndtak.

Vi anbefaler eco – plattform for privatbruk. Hvorfor må man kjøpe kostbart og vedlikeholdskrevende glassfiber for privat oppdrag?

  Standard (kryssfinér) plattform

Standard – plattform er laget av aluminium. Hele plattformen er dekket av kryssfinér (plywood). I sammenheng med andre, tilsværende finér plattformmer på markedet, denne typen er laget med ekstra tykk, 12 mm kryssfinérmatte med spesielt slitebelegg. Det strekker levetiden 3 ganger lengre enn vanlig finér plattform. 

Mål: 307 cm (L) x 64 cm (B) x 7 cm (H) 

Vekt: 20 kg

Belastningklasse: 3 (200 kg / m2)

Vår standard plattform i stigeplattform variant er utstyrt med integrert, utfellbare stige og luke for enklere fremkomst mellom høyder. 

Vi anbefaler standard plattform for privatbruk og for profesjonell bruk. 

  Proff (glassfiber) plattform

Proff – plattform er også laget av aluminium, men matten her er av glassfiber. Den er det letteste plattform som finnes på markedet. 

Mål: 307 cm (L) x 64 cm (B) x 7 cm (H) 

Vekt: 18,4 kg

Belastningklasse: 3 (200 kg / m2)

Vår proff plattform i stigeplattform variant er utstyrt med integrert, utfellbare stige og luke for enklere fremkomst mellom høyder. 

Vi anbefaler standard plattform for profesjonell bruk. 

  Avstiving og forankring

Avstivingen (skråstag) i lengderetning monteres i henhold til monteringsveiledningen. Som regel er vertikalrammene selvavstivende i tverretning, slik at vi slipper denne typen avstivning. Dobbelt rekkverk er selvavstivende, men selv om de er i bruk må ikke skråstag unngås.

 

Forankringene skal festes i vertikalrammene så nær knutepunktene med plattformer som mulig. Dersom vi har et enkelt feste, er denne avstanden maksimalt 200 mm. Forankringene på et udekket stillas bør helst festes med en vertikal avstand på 4 m. Tilsvarende avstand på et stillas dekket med presenning er 2 m.

  Trygg handel og betaling

Som kunde hos Lettstillas.no kan du alltid være trygg på at du mottar varer som er håndtert på best mulig måte.
 • All lagring og varehåndtering skjer etter strenge normer for kvalitetsikkerhet.
 • Utkjøringen gjøres med spesialbiler
 • Du kan være trygg på at varene du kjøper holder den kvaliteten de skal
Skulle du allikevel oppleve at det er en vare som ikke tilsvarer dine forventninger, ta kontakt med oss så raskt som mulig, og vi skal rette opp i dette
 
E–post: post@lettstillas.no eller telefon 48 12 78 87
 

Trygg betaling

Bankkort, VISA/Mastercard

Om du bestiller i vår butikk kan du betale med bankkort, VISA eller Mastercard. Lettstillas.no har ikke tilgang til informasjon om ditt kort eller betaling. Betalingen foregår på Nets sine sikre infrastruktur.

Vi behandler persondata ifølge Lov om Personopplysninger. Dine personopplysninger vil ikke bli utlevert til tredjepart, unntatt når loven krever det.

Faktura

Betalingsbetingelser er pr. 14. dager. Ved manglede betaling vil det påløpe renter og purregebyr i henhold til gjeldende regler. Lettstillas Grøstad AS har salgspant i varen til faktura, og eventuelt renter er betalt i sin helhet. Kredittsjekk kan medkomme med fakturabetaling.

SG Finans / Leasing

Vi kan sende deg leasing tilbud gjennom vår samarbeidspartner SG Finans. Les mer om leasing her.

  Retur og angrerett

Når du handler varer på nett hos Lettstillas.no, har du rett til å angre kjøpet og få pengene tilbake. For at håndteringen skal være så enkel som mulig for begge parter ønsker vi at følgende rutiner følges.

 1. Meld fra
  Dersom du ønsker å angre ditt kjøp må dette meldes fra til oss innen to uker etter at du har mottatt alle varene. Du kan melde fra på dette skjema. Du mottok også informasjon om angreretten sammen med varene.
 2. Send eller lever varene til oss
  Varene sendes, eller leveres til en av våre butikker, senest 14 dager etter at du meldte fra at du angrer ditt kjøp. 
  NB! Du er selv ansvarlig for retur av varene og for eventuelle returkostnader. 
  Dersom du ønsker at Lettstillas skal håndtere returen for deg, vil kostnaden for retur være lik fraktkostnadene for varene fra Flisekompaniet og til deg.
 3. Vis omsorg for varen og emballasjen
  Varen og emballasjen skal være i samme stand som da du mottok dette. Dersom varen eller emballasjen har blitt skadet av deg forbeholder vi oss retten til å kreve kompensasjon i form av reduksjon av tilbakebetalt beløp.
 4. Tilbakebetaling av pengene
  Pengene vil tilbakebetales til konto som du oppgir ved returregistrering senest 14 dager etter at du har meldt fra at du angrer ditt kjøp og at varene er returnert oss. I tillegg til varekostnad vil vi tilbakebetale fraktkostnader dersom du har betalt frakt for å motta varen. Evt. fraktkostnader for retur av varene må du selv betale. 

Lettstillas følger angrerettloven som regulerer kjøp gjort over bl.a. internett med en sluttsum på over kr 300,-

Les hele angrerettloven (Lovdata)

Returrett i vår fysisk butikk

I vår fysisk butikk gjelder følgende regler for retur

 • returrett mot kvittering eller faktura
 • innen 30 dager etter kjøp
 • returrett på kun uskadet/ubrukt pakker